19 اردیبهشت 1404
10

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: هرچه می‌توانیم از اقتصاد دولتی پرهیز کنیم و اجازه دهیم مردم وارد عرصه شوند اما تا کنون کارنامه قابل دفاعی در این بخش نداشته‌ایم.

قالیباف: باید از اقتصاد دولتی پرهیز کنیم
به گزارش خبرگزاری گرگان ما
- اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان سومین روز از سفر نظارتی خود به استان گلستان در آیین بزرگداشت شاعر پرآوازه ایرانی ترکمن «مختومقلی فراغی» که ظهر امروز جمعه، با حضور نخبگان در دانشگاه گنبدکاووس برگزار شد، ضمن تبریک میلاد با سعادت ثامن الحجج علی بن موسی الرضا(ع) با اشاره به ظرفیت‌های بسیار زیاد این استان گفت: نیروی انسانی، فهم مشترک، درک بالا و شناخت دقیقی که در گلستان وجود دارد، خود، ظرفیتی عظیم برای استان است و علیرغم اینکه شاهد تنوعی از اقوام و مذاهب در گلستان هستیم از این ظرفیت‌ها کاسته نشده است.

جغرافیای انسانی و تاریخی ایران مرهون باورهای امثال مختومقلی فراغی شاعر ترکمن ایرانی است

قالیباف بر همین اساس تصریح کرد: من این را با گوشت، پوست و استخوان خود درک کردم که به برکت علمای اهل تشیع و اهل تسنن و مردم فهیم و با فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی این ظرفیت‌ها همچون ارثیه‌ای، نسل اندر نسل و از گذشته های دور به ما رسیده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز دویست‌ و نود و دومین سالگرد بزرگداشت شاعر ترکمن مختومقلی فراغی است که تلاش، ایمان، اخلاص، باور، نگاه قوی و دل پاک امثال او این جغرافیای انسانی و تاریخی را برای ما به ارمغان آورده است، گفت: چنین شخصیت هایی نه تنها برای ترکمن‌ها بلکه برای همه جغرافیای منطقه، آسیای میانه، ایرانیان و مسلمانان فرصتی فراهم کرده و سرمایه‌ای آورده‌اند که ما باید آن را حفظ کنیم و میراث‌دار چنین فرهنگ‌هایی باشیم و نباید میراث‌خواری کنیم.

راهبرد تعمیق اتحاد و باورها، توجه به فرهنگ مردم‌داری است

وی در ادامه با بیان اینکه این ظرفیت‌ها از بُعد اسلامیت، انسانیت، جمهوریت و از سوی دیگر برای پیشرفت و حرکت چه در بُعد مادی و چه معنوی قابل استفاده است، عنوان کرد: شما امروز در میان این نعمت قرار گرفته‌اید اما شاید نسبت به آن آگاه نباشید. سال‌ها به استان گلستان و به ویژه به گنبد کاووس رفت و آمد داشته‌ام و با مسائل اقتصادی از جمله کشاورزی و محیط فرهنگی این خطه آشنایی دارم اما در جریان این سفر درک عمیق‌تری نسبت به آن پیدا کردم.

قالیباف در ادامه تأکید کرد: راهبرد عمق بخشی به انسجام، اتحاد و باور مردم این خطه، همین فرهنگ است که به ما مردم‌داری و مردم‌یاری می‌آموزد و با عشق و محبت است که انسان‌ها به یکدیگر نزدیک‌تر می‌شوند.

 افزایش 94 درصدی بودجه استان گلستان نسبت به سال گذشته

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه علیرغم وجود نعماتی که در این استان وجود دارد مشکلاتی را شاهد هستیم که سال‌ها برطرف نشده است، گفت: بر اساس تجربیات خود می‌گویم که از مردم در عرصه‌های کار و فعالیت فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی آنگونه که باید استفاده نکرده‌ایم، آنگونه که باید از نیروهای خلاق، توانمند و مبتکر بهره نبرده‌ایم و به جای آن بیشتر روش‌های سنتی را مبنا قرار داده‌ایم.

وی در ادامه با بیان اینکه در جریان رسیدگی به احکام بودجه 1404، بودجه استان گلستان را دقیقاً 94 درصد نسبت به سال گذشته افزایش دادیم، گفت: این حداکثر توانی بود که باید در جریان بررسی بودجه برای این استان می‌گذاشتیم تا بخشی از عقب ماندگی‌های آن جبران شود اما اگر این اعتبار را 3 یا 4 برابر هم کنیم، این برای حل مشکلات کفایت نمی‌کند.

تنوع قومی و مذهبی گلستان باید باعث همبستگی شود نه پراکندگی

قالیباف در ادامه تصریح کرد: از هویت حقیقی و حقوقی خود و با علاقه ویژه‌ای که به این استان داشته و با توجه به ظرفیت‌های موجود آن می‌گویم که برنامه هفتم می‌تواند برای پیشرفت کشور زمینه‌ساز باشد. ما باید بتوانیم از ظرفیت‌های موجود آن استفاده کنیم تا هر سال شاهد رشد باشیم و مردم از این وضعیت اقتصادی بغرنج خارج شوند. برنامه هفتم به مثابه سند و میثاق ملی میان قوا و سایر دستگاه‌ها است و همه تلاش می‌کنند تا برنامه‌های آن تحقق یابد.

رئیس مجلس با تأکید بر اینکه قطعاً وحدت میان اقوام استان گلستان علیرغم تنوع قومی و مذهبی باید باعث همبستگی شود و نباید آن را به مسیر پراکندگی ببرد، اظهار داشت: شک نداریم بدخواهان ایران عزیز ما همواره توطئه کرده و می‌کنند و این ما هستیم که باید با کار، عمل، تدبیر، کارآمدی و استفاده درست از ظرفیت‌ها بتوانیم امور را پیش ببریم.

تنقیح با حذف قوانین مزاحم و متضاد باعث تسریع استفاده از ظرفیت‌های کشور می‌شود

وی در ادامه با اشاره به ظرفیت 700 هزار هکتار اراضی کشاورزی استان گلستان که با الگوی کشت درست می‌توان آنها را به ثمر نشاند، گفت: ظرفیت‌های دیگری همچون تجارت، دریا، جنگل و مرز می‌تواند فرصتی برای گلستان باشد چرا که کمتر جایی را می‌توان یافت که همه این نعمت‌ها و فرصت‌ها را با هم داشته باشد. تنها اشکال این است که این فرصت ها در اختیار مردم قرار نگرفته و ما مسئولان باید تلاش کنیم با حذف قوانین و مقررات دست‌وپاگیر باعث رشد و تعالی کشور بر اساس برنامه هفتم شویم.

قالیباف با بیان اینکه امروز بیش از 12 هزار و 500 قانون در کشور داریم که بیش از دو سوم آن منطبق بر شرایط روز کشور نیست و بروکراسی ناشی از آن باعث کندی ارائه خدمات و رشد کشور می‌شود، ابراز داشت: ما برای حل این موضوع تنقیح قوانین را آغاز کرده‌ایم که با کمک شما و نخبگان جوان جامعه تا یک سال دیگر بخش عمده‌ای از قوانین مزاحم، متضاد و متناقض را از مدار خارج و در قالب 49 قانون جامع برای تحولی که بتواند باعث استفاده درست از ظرفیت‌ها شود، گردآوری کنیم.

پیشرفت استان گلستان با پرهیز از اقتصاد دولتی و اجازه ورود به مردم امکان‌پذیر است

وی در این بخش از سخنان خود با بیا اینکه تورم قوانین و وجود قوانین متضاد باعث سوءاستفاده می‌شود، گفت: ما به صورت تمام وقت بر تنقیح قوانین متمرکز شدیم چرا که از تأکیدات رهبر معظم انقلاب بوده است. امروز سامانه قانون یار، 117سال قانون مصوب کشور را با استفاده از هوش مصنوعی جمع آوری کرده و در دسترس عموم قرار داده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان با ابراز امیدواری از اتمام تنقیح قوانین ظرف یک سال آینده، خاطرنشان کرد: ما در جریان برنامه هفتم تلاش کردیم هرچه می‌توانیم از اقتصاد دولتی پرهیز کنیم و اجازه دهیم مردم وارد عرصه شوند اما تا کنون کارنامه قابل دفاعی در این بخش نداشته‌ایم که برنامه هفتم با این نگاه قطعاً می‌تواند منجر به توسعه و پیشرفت گلستان شود.

 

انتهای پیام/

 

https://gorganema.ir